« SynoBox op een DS-108J | Main | Nieuwe firmware U-Host U1A »

vrijdag 09 augustus 2013

SynoBox op een DS-108J part II

Een korte update met betrekkking tot de installatie van synoBox.

Met FTP heb ik alle foto's van mijn externe harddisk naar de DiskStation gekopieerd. Een klusje van een paar uur over een draadloze verbinding met een repeater in het midden (info).

Vervolgens SynoBox zo ingesteld dat ie 's nachts een one-way sync uitvoert naar DropBox. Op het ingestelde tijdstip startte SynoBox netjes met het uploaden van de foto's. Via het "Events"-menu van DropBox kan je zien hoe snel deze update gaat. In mijn geval is hij z'n halve minuut bezig met het uploaden van een foto, afhankelijk van de grootte van de foto. Niet echt snel, maar aangezien de DS z'n werk 24/7 kan uitvoeren geen enkel probleem.

Dit screenshot komt van de mobiele app van dropbox. Deze heeft niet het hierboven genoemde "Events"-menu, maar geeft wel een aardig beeld van de snelheid waarmee SynoBox de foto's uploadt.

De sync duurde voor de berg foto's die ie moest verwerken enkele dagen. De boel werd nog eens opgehouden omdat ik gedurende het proces dacht dat ik ook nog wel een download-taak kon starten met Download Manager, maar toen werd het oude bakkie te veel belast en moest de boel even gereset worden.

Met de cron-instellingen van SynoBox zal het sync-proces nu iedere week één keer draaien. Dat is voor mij meer dan voldoende voor een derde-lijns back-up (Externe Harddisk --> DiskStation --> Dropbox). Met de "run now" optie van synoBox kan ik tussendoor altijd nog een synchronisatie starten.

PPosted by Jeroen at 13:58.47
Categories: Synology