« Marit is #geboren! | Main | Overdachtsbelasting verlaagd vanaf 1/7/2011 »

woensdag 22 juni 2011

SportTracks en Social Media

Voor de volgende release van SportTracks is Zone Five Software opzoek naar de mening van (geregistreerde) gebruikers aangaande de integratie van social media in SportTracks (ST). Het plan is een link met Twitter in te bakken in ST3.1.

Op dit moment is de enige manier om ST-data te delen het gebruik van de (betaalde) Activity Dcoumentation & Reporting (AD&R) van OMB. Met behulp van deze plug-in kan je zelf rapporten ontwerpen en deze op het web publiceren of e-mailen.

Op het web zijn diverse services beschikbaar om van een e-mail een Twitter-feed te maken. In combinatie met de e-mail-functie van AD&R zou het dus mogelijk moeten zijn om in de huidige versie van ST al te twitteren. Ik heb dit getest met TwitterMail en pu.ly. Om met die laatste te beginnen, dit lijkt helemaal niet te werken, geen enkele e-mailkomt in mijn Timeline.

TwitterMail leek kansrijker, een e-mail vanuit Thunderbird werd netjes gepost. Helaas werden e-mails vanuit ST volledig genegeerd. Na een oproep op het help-forum van TwitterMail kreeg ik uitleg: TwitterMail zou goed moeten omgaan met het formaat e-mail dat AD&R produceert (HTML), maar soms vallen e-mails toch in een zwart gat. Ik kreeg de uitnodiging om mee te doen in hun beta-programma, om op die manier te zien of dit probleem kan worden opgelost.

Naar nu blijkt is deze constructie dus niet meer nodig als ST met een Twitter-optie komt......

De survey voor social Media in ST: Klik hier om mee te doen.

PPosted by Jeroen at 11:50.04
Categories: Running, Software