« Nieuwe versie GH-625 firmware | Main | Waarom duurt het zo lang voordat mijn GPS een goede fix heeft? »

woensdag 04 augustus 2010

Eerste ervaringen met de nieuwe DMA-2500 firmware

In een eerdere post meldde ik dat Zyxel, na een flinke vertraging, dan eindelijk de nieuwe firmware voor de DMA-2500 media speler heeft uitgebracht.

Mijn ervaringen na een half uurtje stoeien:

+ De upgrade gaat moeiteloos via USBstick.

+ Selecteren van ondertitels in mkv-bestanden werkt nu wel. In de vorige firmware was het menu niet te navigeren.

- Foto's die ik via uPnP aanbiedt (TwonkyMedia op mijn Synology NAS) worden niet meer herkend. De vorige firmware versie had geen enkel probleem om deze jpg's te lezen, nu wordt iedere poging een foto te bekijken geannuleerd met een "503: onbekend formaat" melding. Dezelfde foto's bekijken vanaf een samba-share gaat wel goed.

- Als ik een slideshow start van foto's op de samba-share en ik schakel de nieuwe feature "Transition effects" in, dan komt na iedere transition de eerste foto weer op het scherm. Tijdens de transition wordt wel de volgende foto even getoond. (Een diashow zonder transitions werkt zonder problemen)

- De logingegevens van mijn samba-shares worden niet meer opgeslagen, zodat ik ze iedere keer opnieuw moet ingeven. Een tijdrovend karwei via het on-screen toetsenbord.

De komende tijd eens zien wat er nog meer aan plussen en minnen te noteren is.

PPosted by Jeroen at 20:53.10
Categories: Gadgets