« DSM 2.3 - Eerste indruk van nieuwe functionaliteiten I - PhotoStation | Main | Webalizer na upgrade DiskStation Manager »

maandag 22 maart 2010

MiniCam bestellen via Ebay

Op 9 maart 2010 had Ibood een Veho Muvi Micro DV in de aanbieding. De Muvi Micro is een video cameraatje ter grote van je duim. Ideaal voor (winter)sport.

In de comments van iBood werd al snel melding gemaakt van aanbieders op Ebay die het apparaatje voor een flink lagere prijs aanboden. iBood leverde de camera voor € 49,95 (+ € 5,95 verzendkosten), op Ebay was hij te krijgen voor € 1,10 (+ € 13,19 verzendkosten). Als extraatje leverde iBood dan nog wel de "Extreme Sports Pack", dat ook los te krijgen is voor een paar tientjes, maar wat niet bepaald een grote meerwaarde heeft. Een klem voor op je fietsstuur, een band om de camera op je helm vast te maken en nog wat van dat soort zaken, het is me het geld niet waard.

Op Ebay is de camera te vinden als je zoekt op "md80 mini DV". Uit enkele bronnen heb ik begrepen dat deze MD80 niet een 100% kopie is van de Muvi. Zo is de resolutie van de MD80 beter.

Ik besloot de gok te wagen en de camera via EBay in Hong Kong te bestellen. Volgens de verkoper zou de levertijd 20 to 40 dagen zijn. In werkelijkheid lag het pakket al binnen 7 dagen op de mat.

Inhoud

De verpakking bevat naast het cameraatje ook:

  • Een lanyard
  • Een houder voor de camera met een knijper op de achterkant
  • Een magnetische camera houder
  • Een houder voor wandmontage
  • USB kabel
  • USB-lichtnetadapter
  • CD met driver
  • Siliconen hoesje
  • Handleiding (zie ook hoofdstuk Engrish)

De camera slaat zijn gegevens op op een micro-SD kaartje. Deze wordt niet meegeleverd, maar een 4GB kaartje is al voor iets meer als een tientje te krijgen, en het apparaat kan kaarten tot 8GB aan. Door de driver die op de meegeleverde CD staat te installeren kan je de camera als USB-stick benaderen op je pc. De installatiesoftware van de driver is wel in Chinese karakters geschreven, zodat je gedurende de installatie alleen maar schermen met vraagtekens te zien krijgt. Met een beetje logisch denken kan je de installatiewizard echter eenvoudig doorlopen.

Accessoires

Voor de Muvi zijn enkele accessoires te krijgen. De eerste is hierboven al besproken, de Extreme Sport Pack. De vraag is of die het geld waard is. Wat stukjes plastic voor een paar tientjes, ik betwijfel het....

Een andere accessoire is de Waterproof Case. Hiermee kan je je Muvi tot 10 meter diepte nemen, en ook sporten in slecht weer betekent niet meteen het einde van je camera. Helaas kost deze case € 39,00 in Nederland. En het schijnt zo te zijn dat je, om er een MD80 in te krijgen, er een stukje plastic uit moet vijlen.....

Proefopnamen

Het oorsponkelijke fileformat is MWV, maar de blogsoftware van Synology kan daar niet mee overweg. De conversie van MWV naar Flash heb ik online uitgevoerd bij Zamzar. Het bestand is daarbij wel meer dan verdubbeld qua grootte, en ik vind het beeld wat donkerder dan het origineel. Het geeft wel een idee van de kwaliteit van de camera.

De eerste opname is gemaakt vanuit de woonkamer richting terras, het tweede deel is een opname vanuit de auto, waarbij de camera met een clipje op mijn navigatiesysteem was vastgezet.

SpyCam stadsbeelden.flv 

Engrish

Slechte vertalingen uit het Japans of Chinees worden vaak Engrish genoemd. Er zijn websites vol met grappige voorbeelden van Engrish, en ook de verpakking en handleiding van deze camera zijn een fantastisch voorbeeld. Hieronder staan delen van de verpakking die ik onder de scanner heb gelegd.

PPosted by Jeroen at 15:33.22
Categories: Gadgets