Main | Alternatief voor Gisteq's PhotoTrackr software »

dinsdag 30 juni 2009

Een dynamisch IP-adres aan je domein-naam koppelen

Een domeinnaam maakt je website eenvoudiger benaderbaar. In plaats van een ip-adres dat bestaat uit louter cijfers krijgt je website een makkelijk onthoudbare naam. www.jeroenvanomme.nl ligt beter in het gehoor dan 83.83.0.222.

Het ligt voor de hand om je ip-adres aan je domeinnaam te kopppelen bij je provider. In dat geval zal iedereen die je domeinnaam intikt, direct doorverbonden worden naar je ip-adres.

Helaas ligt voor veel particulieren het ip-adres niet vast. Een reset van je modem heeft meestal tot gevolg dat je een nieuw ip-adres krijgt toegewezen. Om te voorkomen dat je in dat geval weer je settings moet veranderen bij je domeinnaam provider kan je gebruik maken van de DDNS instelling op je DiskStation (te vinden onder Netwerkservices). Met deze optie zorgt de DiskStation ervoor dat er regelmatig een update van het ip-adres wordt verzonden.

  1. Maak een account aan bij http://www.dyndns.com/. Vraag hier een " Dynamic DNS Free" aan.
  2. Richt op je DiskStation de DDNS-instellingen in.
  3. Ga naar het control panel van je domeinnaam provider en laat je domeinnaam naar je dynDNS host verwijzen. Let op: gebruik indien je provider het ondersteunt "Direct forwarding". Bij Frame Forwarding werken niet alle functies van de blog-applicatie op de DiskStation.

Voor mijn DiskStation werkt het als volgt:

www.jeroenvanomme.nl --> getmyip.com --> dynamisch ip-adres DiskStation

PPosted by Jeroen at 13:12.51
Categories: Synology